Тазгодишното издание на Празници на изкуствата Аполония 2020 бе официално открито

...
Тазгодишното издание на Празници на изкуствата Аполония 2020 бе официално открито
Коментари Харесай

Живко Петров откри 36-ото издание на Празниците на изкуствата Аполония със зашеметяващ премиерен концерт


Тазгодишното издание на Празници на изкуствата Аполония 2020 бе публично намерено със концерт на Живко Петров Трио – JP3. За първи път  беше показан четвъртият студиен албум на триото „ Change the way “. Живко Петров е и 22-рият притежател на годишния приз за извънреден принос в развиването на българската култура  и представянето ѝ зад граница. Специален посетител на концерт а бе най-големият български пианист през последните  десетилетия  Людмил Ангелов.

„ Горди сме, че и през тази необикновена за всички ни година Аполония още веднъж събира на едно място едни от най-талантливите и известни създатели. Силно имаме вяра, че още веднъж ще успеем предадем магията на изкуството на гостите ни, и ще покажем големия гений на българските създатели. Благодарим на всички, които още веднъж са част от този необикновен празник на изкуството и им пожелаваме  безчет вълнуващи страсти и доста незабравими мемоари от Аполония 2020 “  – коментира Маргарита Димитрова, изпълнителен шеф на Фондация Аполония.

В идващите 6 дни над 30 събития ще въодушевяват и озаряват Созопол и гостите на Фестивала. На сцената на Амфитеатъра ще излязат реализатори, като Кирил Манолов, Вяра Шуперлиева, превъзходното Трио Арденца и доста други.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР